Tarieven

Tekstredactie en vertaling zijn maatwerk. Teksten verschillen sterk in kwaliteit en complexiteit. Bij de ene tekst is het alleen een kwestie van de puntjes op de i zetten, terwijl een andere tekst volledig moet worden herzien. Sommige teksten gaan over alledaagse onderwerpen en zijn in alledaagse taal geschreven; bij andere is de taal bijzonder formeel of specialistisch. Dit heeft invloed op de snelheid waarmee ik een tekst kan wijzigen of vertalen.

Daarom hanteer ik uurtarieven in plaats van woordtarieven. Op basis van lezing van (een representatief deel van) de te wijzigen of vertalen tekst, schat ik het aantal uren dat ik verwacht nodig te hebben. Dat aantal uren vermenigvuldig ik met het uurtarief om tot de prijs te komen.

Hieronder lees je een overzicht van mijn diensten, uurtarieven en het gemiddelde aantal woorden dat ik per uur kan verwerken. Het aantal woorden per uur is een gemiddelde en kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de kwaliteit en complexiteit van de tekst. De tarieven zijn exclusief BTW en er geldt een minimumbedrag van € 45,00.

Dienst Uurtarief Woorden per uur
Tekstredactie € 45,00 750-1000
Vertaling € 65,00 400

Een paar voorbeelden om het concreet te maken:

  • Correctie van een scriptie van 10.000 woorden: € 450,00.
  • Redactie van een zakelijke brief, sollicitatiebrief of bezwaarschrift van 1 kantje A4 (~ 400 woorden): € 45,00.
  • Vertaling van een gebruikershandleiding van 50 kantjes A4 (~ 20.000 woorden): € 3.250,00.